Testausraportti
Dynamo-projektin järjestelmätestaus 27.11.2007
Testiympäristö
Testin suorittaja: Tero Hätinen, Antti Pyykkönen, Joni Purojärvi
Testipaikka: Dynamon testausympäristö
Testattu ohjelmisto: Kotiagentti
Testidata: testidata.html
Testitapaukset
Suoritettiin: 6
Läpäisi: 6
Ei ajettu: 0
Testi Kuvaus Huomioita Tulos
8.1 Laite rekisteröityy onnistuneesti.   OK
8.2 Pakettien välitys toimii verkossa. Testausympäristön vierasagentti ei lähettänyt paketteja oikein eteenpäin kotiverkosta vierasverkkoon tai vierasverkosta kotiverkkoon. Vierasagentti pystyi kuitenkin lähettämään dataa mobiililaitteille ja mobiililaitteet vierasagentille. Virhe
8.3 Laite lähettää virheellisen rekisteröintipyynnön. Jos NAI-kenttä on tyhjä tai tilapäisosoite on 0.0.0.0, kotiagentti hylkäsi paketin. OK
8.4 Laite poistuu verkosta onnistuneesti.   OK
8.5 Useita laitteita rekisteröityy onnistuneesti. Katso alta. OK
8.6 Useita laitteita poistuu verkosta onnistuneesti.   OK
Lisähuomioita
Huomio 8.4 Mobiililaitteet eivät voineet rekisteröityä samaan aikaan, koska kotiagenttia ei ole säikeistetty. Laitteet eivät myöskään saa  rekisteröityä "liian nopeasti" uudestaan. Tämä aiheuttaa ongelmia vierasagentin toiminnassa. 
  Kotiagentti hyväksyy kyllä mobiililaitteet oikein sekä luo niille tunnelit ja sitoo IP-osoitteet oikein. Sen sijaan vierasagentti ei nopeassa vaihdossa ehdi tunnistamaan laitteita oikein, eikä näin ollen luo tunnelia.
  Virhetilanne johtaa siihen että kotiagentti rekisteröi mobiililaitteet ja lähettää hyväksymismisviestin, mutta vierasagentti hylkää laitteet. Mobiililaitteet eivät siis oikeasti ole rekisteröityneet.
  Ongelman voi ratkaista poistamalla mobiililaitteet kotiagentista dynha_toolin avulla. Tämän jälkeen laite voi yrittää rekisteröityä uudestaan kotiagentille.