Jyväskylän yliopisto, Tietotekniikan laitos

Sovellusprojekti-kurssi

Kokako - projekti

 

11. Palaveri

Mattilanniemi, Agora 2. kerros, Ag C223.1

Ti 2.5.2006 Klo 10.00 – 12.00

 

Osallistujat:

Tapio Honkonen (Ryhmän jäsen) (puheenjohtaja)

Turo Lamminen (Ryhmän jäsen)

Tuomas Räsänen (Ryhmän jäsen)

Tapio Väärämäki (Ryhmän jäsen) (sihteeri)

Vesa Korhonen (Ryhmän vastaava ohjaaja)                          (Läsnä kohdissa 1-11)

 

Antti Auer (Tilaajan edustaja)                                                            (Läsnä kohdissa 8-12)

Eija Ihanainen (Tilaajan edustaja)                                                       (Läsnä kohdissa 1-11)

Miika Nurminen (Tilaajan edustaja)

Anne Honkaranta (Tilaajan edustaja)

 

Pöytäkirja

 

1.      Kokouksen avaus

Tapio Honkonen avasi kokouksen klo 10.08.

 

2.      Kokousvirkailijoiden valinta

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tapio Honkonen ja sihteeriksi Tapio Väärämäki.

 

3.      Esityslistan hyväksyminen

Esityslista hyväksyttiin muutoksitta.

 

4.      Läsnäolijoiden toteaminen

Vesa Lappalainen ja Matti Suomalainen merkattiin poissaoleviksi.

 

5.      Edellisen palaverin pöytäkirjan tarkastus ja hyväksyntä

Edellisen palaverin pöytäkirjassa oli joitakin pieniä virheitä. Virheet korjataan.

 

6.      Projektipäällikön raportti ja edellisessä palaverissa sovittujen tehtävien toteutumisen tarkistus

Tapio Honkonen esitteli lyhyesti ryhmän ajankäyttöä kuluneiden viikkojen osalta. Pääsiäinen on hieman hidastanut ryhmän työskentelyä sitä edeltävällä ja seuranneella viikolla. Palaveria edeltäneellä viikolla ryhmä oli tehnyt uuden ”tuntiennätyksen” ja ryhmä on hyvässä vauhdissa.

 

Kuluneen viikon tehtävien tarkistuksessa tehtävien tekemisen todettiin onnistuneen hyvin, ja ryhmä oli saanut hoidettua heille annetut tehtävät.

 

7.      Viimeisen projektikuukauden läpivienti ja tavoitteet

Tapio Honkonen ryhtyi kertomaan viimeisestä projektikuukaudesta ja sen tavoitteista. Projektin työmäärää on jouduttu viimeaikoina karsimaan, jotta projektin läpivienti onnistuisi. Useat työtehtävät ovat vieneet aikaa huomattavasti odotettua enemmän, mikä puolestaan viivästyttää muiden tehtävien toteutumista.

 

Tehtävien karsimisesta johtuen tärkeimmiksi työtehtäviksi on rajattu XML-editorin ja koostamiskäyttöliittymän toimintaan saattaminen. Tämän lisäksi tilaaja korosti myös Korppi-kytkennän tärkeyttä. Liitäntä versionhallintajärjestelmään on sen sijaan alhaisen toteutusprioriteetin omaava komponentti, eikä sen toteutus ole niin välttämätöntä. Miika Nurminen kuitenkin muistutti, että mikäli versionhallintaliitäntä jää toteuttamatta, niin suunniteltu pitää kommentoida huolellisesti, jotta sovelluksen seuraavat kehittäjät pystyvät jatkamaan työtä.

 

Ryhmä kertoi, että osa projektin jäsenistä pystyy jatkamaan työskentelyä myös kesäkuun alussa, jos suunnitellut työmäärät eivät muuten toteudu.

 

Honkonen mainitsi, että tämän vuoden opinto-opasta ei välttämättä pystytä toteuttamaan kehitettävän sovelluksen avulla, koska esimerkiksi koostamiskäyttöliittymään jää luultavasti joitakin ”aukkoja”. Sisältödokumenttien laatiminen pitäisi onnistua jo tämän vuoden oppaaseen.

 

Sovelluksen jatkokehityksestä keskusteltiin sen verran, että esille tuli erilaisia vaihtoehtoja projektin läpiviennin mahdollistamiseksi. Esimerkkeinä mainittiin uusi sovellusprojekti ensi syksylle sekä erikoistyön mahdollisuus.

 

8.      Sovitaan osallistujien seuraavista tehtävistä

·        Tekijäryhmä jatkaa keskeneräisten komponenttien toteuttamista.

·        Matti Suomalainen antaa ohjelmointikonsultointia SSL:n liittyen.

·        Dokumentteja tullaan allekirjoittamaan.

 

Antti Auer saapui paikalle tämän kohdan aikana.

 

9.      Seuraavan tapaamisen sopiminen

Palavereita ehdotettiin pidettävän tästä eteenpäin viikoittain projektin loppuun saakka, jotta projektia loppuvaiheen toteutusta pystytään seuraamaan paremmin ja tilaaja kykenee antamaan vuorovaikutusta kehitykseen liittyen. Seuraava palaveri pidetään tiistaina 9.5.2006 klo 10-12.

 

10.  Muut asiat

Tapio Väärämäki kertoi, että tekijäryhmällä on sovellusprojektien toinen väliesittely kuluvan viikon torstaina. Esittelyn sisältö pohjautuu ensimmäiseen väliesittelyyn ja siihen on lisätty jonkin verran sovelluksen toimintaa havainnollistavia esimerkkejä. Toisen väliesittelyn sisältö tulee olemaan pitkälti samanlainen kuin kahden viikon päästä pidettävän loppuesittelyn.

 

Käyttöliittymää tullaan esittelemään tilaajalle heti palaverin päätyttyä.

 

11.  Tekninen keskustelu

Teknisessä keskustelussa läpikäytiin META-DTD:n sisältöä dokumentin historia -tilan osalta. Versiotietoihin voisi liittää ”mitä on muokattu ja milloin on muokattu”. Tila-kohdan valintavaihtoehtoihin ehdotettiin huomattavia rajoituksia, kuten esimerkiksi ”raakateksti, valmis, tarkistettu, valmis julkaisuun”.

 

Vain koostaja saa hyväksyä tai julkaista dokumentin. Dokumentin laatija -tietoihin voisi lisätä myös käyttäjän ryhmän. Miika ehdotti käyttäjätunnusta pakolliseksi, koska muut tiedot seuraavat siitä. Tulevaisuudessa koostaja voisi nähdä dokumenttien valmiusasteen esimerkiksi värikoodien perusteella.

 

Turo tiedusteli Miikalta mahdollisuutta muuntaa yksi luku PDF:ksi. Miikan mukaan muunnos on varsin yksinkertainen toteuttaa, ja hän lupasi toimittaa Turolle muunnokseen tarvittavan skriptin.

 

Vesa Korhonen ja Eija Ihanainen poistuivat tämän kohdan aikana.

 

12.  Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja julisti kokouksen päättyneeksi klo 11.04.