Jyväskylän yliopisto, Tietotekniikan laitos

Sovellusprojekti-kurssi

Kokako - projekti

 

10. Palaveri

Mattilanniemi, Agora 2. kerros, Ag C223.1

Ti 18.4.2006 Klo 10.00 – 13.00

 

Osallistujat:

Tapio Honkonen (Ryhmän jäsen) (puheenjohtaja)

Turo Lamminen (Ryhmän jäsen)

Tuomas Räsänen (Ryhmän jäsen)

Tapio Väärämäki (Ryhmän jäsen) (sihteeri)

Matti Suomalainen (Ryhmän tekninen ohjaaja)

Vesa Korhonen (Ryhmän vastaava ohjaaja)

 

Eija Ihanainen (Tilaajan edustaja)

Vesa Lappalainen (Tilaajan edustaja)

Miika Nurminen (Tilaajan edustaja)

Anne Honkaranta (Tilaajan edustaja)

 

Pöytäkirja

 

1.      Kokouksen avaus

Tapio Honkonen avasi kokouksen klo 10.08 ja toivotti kaikki tervetulleeksi projektin 10. palaveriin.

 

2.      Kokousvirkailijoiden valinta

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tapio Honkonen ja sihteeriksi Tapio Väärämäki.

 

3.      Esityslistan hyväksyminen

Esityslista hyväksyttiin muutoksitta.

 

4.      Läsnäolijoiden toteaminen

Antti Auer merkattiin poissa olevaksi.

 

5.      Edellisen palaverin pöytäkirjan tarkastus ja hyväksyntä

Edellisen palaverin pöytäkirjassa oli joitakin kirjoitusvirheitä. Virheet korjataan.

 

6.      Projektipäällikön raportti ja edellisessä palaverissa sovittujen tehtävien toteutumisen tarkistus

Tapio Honkonen kertoi saapuneensa palaveriin suoraan IT-tiedekunnan kokouksesta, joka oli kestänyt odotettua pidempään. Honkonen ei ehtinyt koostamaan projektin jäsenten ajankäyttöä edellisen kokouksen viivästymisestä johtuen. Vaikkei ajankäytöstä ollutkaan tarjolla mitään kirjallista koostetta, niin Honkonen totesi suullisesti, että ryhmälle on kertynyt hyvin tunteja kuluneelta kahdelta viikolta.

 

Edellisessä palaverissa sovittuja tehtäviä oli saatu tehtyä hyvin. Koodikatselmointi on tehty nyt epävirallisesti, ja virallinen katselmointi tullaan tekemään pian tämän palaverin jälkeen. XSLT-katselmointi on tehty virallisesti ja XSLT-koodissa ei ollut huomautettavaa. Muuten ryhmä on työstänyt pääasiassa käyttöliittymää ja sen eri komponentteja. Työ on edennyt hyvin, mutta siitä huolimatta työn eteneminen on ollut odotettua hitaampaa. Projektipäällikkö totesikin, että sovellus pystytään toteuttamaan käytettävissä olevan ajan puitteissa, mutta tämä edellyttää perustoiminnallisuuksiin keskittymistä. Kehittyneempien ominaisuuksien toteuttamiselle ja sovelluksen viimeistelylle on jäämässä vain vähän aikaa.

 

7.      Sovitaan osallistujien seuraavista tehtävistä

Ryhmä jatkaa työskentelyä pääasiassa samojen tehtävien parissa, joita se työsti edellisellä viikolla. Tuomas Räsänen siirtyy kehittämään OpenOfficea.

·        Vesa Lappalaiselle määritellään, millaista kytkentää sovelluksessa tarvitaan Korppiin. Lappalainen selvittää, onko määriteltyä kytkentää mahdollista toteuttaa.

·        Miika jatkaa edelleen kooste.xml:n muokkaamista paremmin sovelluksen kanssa yhteensopivaksi

·        Matti Suomalainen tekee koodikatselmuksen yhdessä Tuomas Räsäsen kanssa.

 

8.      Seuraavan tapaamisen sopiminen

Projektin toteutusvaiheesta johtuen seuraava virallinen tapaaminen sovittiin vasta kahden viikon päähän tiistaille 2.5.2006 klo 10-12. Tätä ennen pidetään kuitenkin epävirallinen tekninen palaveri, jossa tilaajan tekniset edustajat antavat kontribuutiota tekniseen toteutukseen liittyen.

 

9.      Muut asiat

10.  Tekninen keskustelu

Tekninen keskustelu alkoi klo 10.30 ja se hajautettiin kahteen pienempään osaryhmään keskusteltavien asioiden sisällöstä johtuen. Tapio Honkonen ja Eija Ihanainen siirtyivät keskustelemaan käyttöliittymästä, kun muu kokousryhmä jäi paikalle keskustelemaan muista asioista. Palaverin puheenjohtajana jatkoi Turo Lamminen.

 

Teknisen keskustelun päällimmäisenä aiheena oli versionhallinta ja sen toteutus. Erityisesti käyttäjien autentikointi on aiheuttanut päänvaivaa toteutusta suunniteltaessa. Keskustelun edettyä jonkin aikaa synty ehdotus, että voisiko versionhallinnan käyttö perustua vain yhteen käyttäjätunnukseen. Tällöin käyttäjä autentikoitaisiin aivan normaalisti sovellukseen kirjauduttaessa, minkä jälkeen käyttäjällä olisi mahdollisuus käyttää versionhallintaa kaikille käyttäjille yhteisellä tunnuksella. Tällöin versionhallinnan käyttäjätietojen ylläpito olisi huomattavasti yksinkertaisempaa. Ongelmana on tietysti tunnistaa eri käyttäjät ja heidän tekemät muutokset. Vesa Lappalainen lupasi selvittää, onko esitettyä ratkaisua mahdollista toteuttaa yliopiston versionhallintajärjestelmään.

 

11.  Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja julisti kokouksen päättyneeksi klo 11.00