Hyvät ja huonot ideat

Värien käytöstä luki pöytäkirjassa punainen ja keltainen. Olisiko kuitenkin punainen ja vihreä loogisemmat värit. Virhreä tosin hyvin haaleana, jotta siinä oleva teksti varmasti näkyy hyvin. Itse kyllä pidän Kuukkelinkin hillittyä värinkäyttöä aika siistinä, eli tuo puhtaan valkea vapaissa ajoissa ainakin oppilaan varatessa aikaa, voi olla ihan toimiva ratkaisu.

Ei. punainen ja vihreä yhdistelmänä eivät käy värisokeiden takia. Käytettiin sitten mitä värejä tahansa niin kalenterin toiminta ei saa olla niistä riippuvaista vaan sama asia mitä selviää väreistä pitää selvitä myös ilman niitä.


Ajatus varaamisesta 1:

Kun ohjaaja (esim.) merkitsee ruksit niihin aikoihin, jotka hän haluaa antaa vapaaksi, niin viikkonäkymän päällä voisi olla vielä viikon numerot näkyvissä (kohtuulliselta ajalta) ja niiden kohdalla kanssa ruksit.

Samalla kun pistää ruksin kohtaan 8:20-8:40, niin voisi pistää myös ruksin kohtiin vko 41, vko 42, vko 44

Sitten kun painaa sitä Varaa ajat (tai mikä lieneekin nappula), niin siellä voi silti olla se Toista n viikkoa valinta, mutta myös näkyvissä nuo em. mainitut viikot ja niiden ruksit . Eli jos haluaa varata 13 viikkoa, niin nopeampi sanoa Toista 13 viikkoa, mutta jos haluaa joka toisella viikolle, niin nopeampi ruksia ne viikot.

Ajatus varaamisesta 2:

Luonnolliseti tuosta, että ruksii monta viikkoa (tai toista n viikkoa), seuraa se, että vaikka viikkonäkymässä aika näyttää vapaalta, niin silti se voi olla jollakin viikolla jo varattu. Kun varaus suoritetaan, pitänee tulla lista niistä ajoista, jotka eivät onnistukkaan jo ehkäpä kysymys että varataanko silti.

Ajatus varaamisesta 3:

Oppilaskin voi haluta tehdä (esim. gradunohjaus tms.) toistuvan varauksen, joten tuo sama logiikka ja "ongelma" voinee toimia oppilaankin tapauksessa.

Ajatus varaamisesta 4:

Jos todella pitää saada ryhmälle (tai itselle) toistuva aika, niin tuon viikkonäkymän voisi pyytää "kalvoina" niistä viikoista, joille se pitää toistaa.

Ajatus varaamisesta 5:

Salin varaaminen on aivan vastaava ongelma kuin tämä, jonka kanssa painimme. Joskus on tarve varmaan tehdä Salivaraamisesta uusi ohjelma. Te ette sitä tee (ainkaan tämän projektin puitteissa), mutta käyttäkää 1/10 sekuntti aikaa sen miettimiseen, että teidän työnne (kun siitä tulee hyvä) voidaan jatkaa jonkun toisen toimesta salin varaamiseksi (tai minkä tahansa resurrsin varaamiseksi). Eli aliohjelmat, jotka syntyvät, eivät ole liian tiukasti sidottu ihmisiin, vaan yleisiin resursseihin (joita voi olla ihminen, sali, jokin laite tms.).

Tarvitseeko Kolibriin myös jonkinlaisen "tenttien suunnitteluosuuden". Siis opiskelijan kannalta. Eli opiskelija voisi ottaa tulossa olevat tentit ja "varata" ne joissa mahdollisesti kävivi ja sitten näkisi kokonaistilanteen?


> Miten paljon tälläistä ''kokeeksi ilmoittautumista'' > tapahtuu nykyisin?

Ei tietysti tuossa tarkoituksessa, kun tuossa tarkoitin sitä, että katsotaan minkälainen lukujärjestys itselle tulisi jos... (Tuon toteuttaminen ei käsittääkseni ole vaikeaa, vain yksi lippu siitä, millä statuksella ilmoittautuminen on. Jokin sellainen siellä jo on, koska ilmoittautumisen voi perua vaikka mitään kannasta ei häviäkkään).

> Tarkoitan siis sitä, että kuinka > moni kurssille Kurki- tai Korppi-sovellusten kautta > ilmoittautuneista peruuttaa ilmoittautumisensa ennen > kurssin alkua tai kurssin aikana.

Aik paljon.

> Entä kuinka paljon kursseille ilmoittautuneista ei > käytännössä suorita kurssia tai osallistu juurikaan > opetustapahtumiin, vaan jää ''haamuksi'' järjestelmään? > Kuka poistaa kyseiset ''haamut'' vai poistetaanko niitä > lainkaan?

Itse poistavat kun kyllästyvä kurssin postilistalta tulevaan mailiin... Mutta 20-30%. Nyt on 160 nimeä kurssilla ja vähän reilu 100 on osallistunut johonkin...

> Testauskokoonpanossa kursseille kokeeksi tai malliksi > ilmoittautumisesta ei liene ongelmaa. Tarvitaanko ko. > ominaisuutta johonkin muuhun tarpeeseen ''lopullisessa > tuotantojärjestelmässä''?

Tuo olisi nimenomaan oppilalle lukkujärjestyksen suunnittelun apu

> sijoittumista ajallisesti ja saleihin suunnittelevilta (kai > lähinnä amanuenssit). > > Onnistuisiko tämä jotenkin ''siirtämällä'' edellisen vuoden > kurssien osallistumistiedot tämän vuoden kurssien > opetustapahtumien aikojen ja salien osalle. Saisiko tämän > suoritettua tai tulisiko tämä hoitaa mieluummin käyttämättä > virallisessa tuotantokäytössä olevaa tietokantaa?

Tuo osoittain antaa mitä halutaan, mutta ei täysin, koska päällekkäisyyden takia joku ei ole päässyt valitsemaan sitä, mitä halusi... Ehkä nimenomaan olisikin järkevää laittaa tavara mahdollisimman äkkiä Korppiin jo keväällä ILMAN AIKOJA JA PAIKKOJA ja sitten väki merkkaisi minne haluaisi tulla. Sitten voisi saada tietoa päällekkäisyyden asteesta. Tosin tomii vasta kun fysiikka yms. olisivat myös järjestelmässä mukana...


Pitäiskös kursseille voida ilmoittautua vain malliksi, jotta näkisi miten lukujärjestys täyttyy?

Jos joku kurssi tuntuisi sopivan, voisi sitten ilmoittautua oikeasti. Opettajan päähän "leikki-ilmoittautuminen" ei näkyisi mitenkään.

Samaa voisi sitten käyttää, jos kursseissa olisi arvio vuosikurssita, jolla se suoritetaan, niin kurssien aikoja suunnitteleva amanuenssi tms. voisi kokeilla miltä "mallioppilaan" lukujärjesty näyttäisi ja näkisi samalla tuleeko päällekkäisyyksiä.

Opiskelijana ainakin tiedän, mille kursseille haluan osallistua. Kurssien luentoajat eivät jousta, mutta demoajoissa on valinnanvaraan. Tämän vuoksi haluaisin näkymän, jossa on kaikkien niiden kurssien kaikkien tapahtumien ajat, joille olen ilmoittautunut. Näistä voisin sitten valita vähiten päällekkäin olevat.

Tämän lisäksi olisi kätevää jos voisin valita yksittäisen kurssin aikatiedot näytettäväksi kalenterissani ilman, että minun pitäisi (haamu)ilmoittautua.


Jatkokehitykseen

> - Synkronointi kannettaviin. Mietitään rajapinta ensin > johonkin formaattiin (jonkinlainen tekstitiedosto) ja siitä

On jo olemassa: http://www.imc.org/pdi/

Ainakin Outlook ja Nokian Kommunikaattori tukevat vCalendaria. Kannattaa tutustua spekseihin heti alkuvaiheessa, niin ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. vCalendar ja iCalendar eivät näytä käyttävän XML:ää, mutta se on hyvä esitystapa, koska siitä voi tarpeen tullen muokata tiedot vCalendar ja iCalendar muotoon, kunhan XML-esitystavassa on kaikki tarpeelliset tiedot saatavilla.

Aikatietojen esittämiseen lienee jo jokin XML-standardikin? http://www.w3.org/2000/09/calendar/alpha1 http://www.w3.org/2000/08/palm56/datebook.html http://swordfish.rdfweb.org/discovery/2001/02/calendar/