1. opponoinnin raportti 8.11.2001

Aika: to 8.11.2001 klo 16.15

Paikka: C133.1

Läsnä:

Sisältö

Esittelimme projektimme ensimmäisinä ja vältyimme näin turhalta jännittämiseltä. Mia aloitti ryhmän, tilaajan ja ohjaajien esittelyllä ja kertoi projektin taustoista. Sanna esitteli projektiin liittyviä termejä ja sovelluksen teknisiä ratkaisuja. Mikko jatkoi kertomalla sovellustekniikoista, JSP:tä ja Java-pavuista sekä käyttöliittymästä. Matti esitteli lopuksi sovelluksen tämänhetkisen tilanteen eli viikko- ja päivänäytöt oikealla datalla.

Kolibri-ryhmälle jäänyt kuva esityksestä

Omasta mielestämme esitys sujui ihan hyvin verrattuna siihen, kuinka paljon esittämistä harjoiteltiin. Koneen käytön kanssa oli pientä sähläystä eli sitä pitää miettiä ennen seuraavaa esitystä. Pari selainta voisi olla valmiina auki oikeilta sivuilta jo ennen esitystä.

Yhteenveto palautteesta

Esitys oli aika lyhyt (12 min), mutta kuten Pauli meitä puolusti, on seuraavissa esityksissä jo enemmän näytettävää, niin aikaakin kuluu enemmän.

Loppuesittelyssä projektin taustoja on selitettävä tarkemmin, koska kaikki kuulijat eivät tiedä, mitä Kurjella, Kotkalla ja Korpilla tässä yhteydessä tarkoitetaan.

Termit voisi jakaa loogisiin osiin ja sivustokartta kuvaisi hyvin sovelluksen kokonaisuutta. Sovelluksen toiminnot ja ominaisuudet olisi hyvä tuoda selkeästi esiin.

Esiintyminen oli rauhallista, mutta ääntä saisi ainakin isommissa saleissa käyttää rohkeammin.