SISÄLLYSLUETTELO >> TEKNISIÄ OHJEITA

Pelin asennus- ja käyttöohjeita

Pelin laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset

Toimiakseen peli vaatii Java-virtuaalikoneen, josta toimitetaan pelin mukana versio 1.4.2 Windows-käyttöjärjestelmälle. Peli on testattu Windows 2000 ja Windows XP ympäristöissä. Muissa ympäristöissä pelin toimivuutta ei voida taata.

Laitteistosuositukset ovat seuraavat:

Suoritin1 GHz.
Muistin määrä256 Mt.
KäyttöjärjestelmäWindows 2000/XP.
LevytilaPeli vie levytilaa 70MB Java-ympäristön kanssa.
Näyttö ja näytönohjainTuki vähintään 800 x 600 -resoluutiolle 32-bittisillä grafiikoilla. Pelin sujuvuuden takaamiseksi näytönohjaimen tulisi olla vähintään GeForce 2 -tasoa.
LisälaitteetÄänikortti ja kuulokkeet ovat vaatimuksena pelaamiselle.

Näytön asetusten muuttaminen

Resoluutiota ja värimäärää voi muuttaa editoimalla asennushakemiston alta löytyvässä luola-hakemistossa sijaitsevaa viewsettings.ini- tiedostoa. Kyseisen tiedoston sisältö voi näyttää esim. seuraavalta:

ScreenWidth=1024||
ScreenHeight=768||
ColorDepth=32||
FPSLimit=39.0||
#Check Sum:5988

ScreenWidth ja ScreenHeight ovat käytetyn resoluution leveys ja korkeus. Tuettuja resoluutioita ovat mm. 800*600, 1024*768, 1280*960, 1280*1024, 1600*1200. Jos peli tuntuu liian hitaalta, pienempi resoluutio voi auttaa asiaa.
ColorDepth on käytetty värimäärä. Vaihtoehdot ovat 32 ja 16 bittiä. Värimäärän pienentäminen voi nopeuttaa peliä.
FPSLimit on laskettu ruudunpäivitysnopeus. Peli laskee tälle itse sopivan arvon.

Pelin asennus

Pelin asennus tapahtuu CD-ROM-levyltä tietokoneelle seuraavasti:

1. Aloita asennus suorittamalla asennustiedosto asenna.exe kaksoisklikkaamalla sen nimeä tiedostohallinnassa. Asennusohjelma saattaa tarkistaa itsensä mahdollisten virheiden osalta. Siirry ensimmäisestä asennuspaketin yleistietolehdestä seuraavaan painamalla Next-painiketta.
  2. Valitse asennushakemisto. Asennusohjelma ehdottaa asennushakemistoa, mutta voit halutessasi vaihtaa asennushakemistoksi toisen hakemiston. Asennushakemiston valintaan pääset Browse-painikkeella. Asennuspaketti purkaa pelin ja sen tarvitsemat tiedostot valitsemaasi hakemistoon.
  3. Hakemiston valitsemisen jälkeen paina Install-painiketta. Asennus suorittaa itsensä. Asennuksen jälkeen paina Finish-painiketta.
  4. Asennus on valmis. Ennen pelaamista kannattaa skaalata pelin nopeus koneelle sopivaksi kaksoisklikkaamalla tiedostonhallinnassa pelin asennushakemistosta löytyvää tiedostoa laskefps.bat. Tämä tulisi tehdä myös resoluution vaihtamisen yhteydessä. Lisäksi ennen pelaamista tulee luoda pelaajaprofiili asetustenhallintasovelluksella.
  5. Käynnistä peli esimerkiksi menemällä tiedostonhallinnassa asennushakemistoon ja kaksoisklikkaa peli.bat -tiedostoa. Peli käynnistyy.

Pelin poistaminen

Peli voidaan poistaa tietokoneelta tuhoamalla pelihakemisto sisältöineen seuraavasti:

1. Etsi resurssienhallintaohjelmalla kansio, johon peli on asennettu. Oletuksena C:\asse.
  2. Paina kansion kohdalla hiiren oikeaa näppäintä.
  3. Valitse Poista.
  4. Vastaa vielä lopuksi Kyllä sinulle esitettyyn kysymykseen.

SISÄLLYSLUETTELO >> TEKNISIÄ OHJEITA