Saat pääaineen perusteella tietoa itse aineesta, sen mahdollistamista ammateista, sivuainevalintojen vaikutuksesta työelämään sijoittumiseen ja opiskelu- ja työajan kertomuksen.
Taidehistoria
Tietojärjestelmätiede
Tietotekniikka

Tietojärjestelmätiede:

Tietojärjestelmätieteen opinnot antavat valmiuksia hallita tietojärjestelmien toteutus- ja ylläpitovaiheeseen sekä ohjelmistojen suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitämiseen liittyviä tehtäviä. Tutkintonimike on joko kauppatieteiden kandidaatti/maisteri (KK/KM) tai filosofian kandidaatti/maisteri (FK/FM).

Tutkintovaatimukset.

Opintokokonaisuuksia, joita voi opiskella avoimessa yliopistossa liittyen tähän em. tutkinnon eteen:

Yrityksen taloustieteen approbatur,

multimedian approbatur

johtamisen approbatur

Millaisia sivuainevalintoja aineen opiskelijat ovat tehneet:

Valmistuin kuuden vuoden puurtamisen jälkeen KM:ksi. Opiskelu oli sujunut kuin itsestään, sillä olinhan koko pienen ikäni näperrellyt tietokoneiden parissa. Työpaikkakin oli tiedossa jo opiskelun alkuvaiheesssa Nokialle, jossa olin aluksi kesätöissä. Nyt työvuosia on kertynyt jo kuusi ja ura etenee nousujohteisesti.Työhöni kuuluu ohjelmistojen vaatimusmäärittelyä, suunnittelua ja ohjelmoijien työnjohtoa. Itse en koodin kanssa nysvää (enää), vaikka homma on hallussa. Sivuaineina opiskelin taloustiedettä ja multimediaa. Yritysmaailmassa on aina hyötyä taloustieteen tuntemuksesta, mikäli haluaa uralla eteenpäin.

Ammatteja, joihin voi sijoittua:

tietohallintapäällikkö,ohjelmistosuunnittelija,tietojärjestelmävastaava

Lue tietojärjestelmätiedettä opiskelleiden opiskelu- ja ammattikuvauksia


Ammattinimike: Tietohallintapäällikkö

Opiskelu- ja ammattiajan kuvaus: Valmistuin viiden vuoden puurtamisen jälkeen KM:ksi. Opiskelu sujui kuin itsestään, sillä olinhan koko pienen ikäni näperrellyt tietokoneiden parissa. Opiskeluvaiheesssa sain ytöpaikan TietoEnatorille, jossa olin aluksi kesätöissä. Nyt työvuosia on kertynyt jo kymmenen ja ura etenee nousu johteisesti.Työhöni kuuluu tietokantasuunnittelua.

Sivuaine: Taloustiede