Coma - sovellusprojektin viikkopalaveri

 

Aika: Keskiviikko 31.3 klo12.16-13.19

Paikka: Projektitilan kokoustila Ag C223.1

 

Esityslista

 

  1. Kokouksen avaus
  2. Esityslistan hyväksyminen
  3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen
  4. Ajankäyttöraporttien esittely
  5. Sovellussuunnitelman läpikäynti
  6. Muut esille tulevat asiat
  7. Osallistujien seuraavat tehtävät
  8. Seuraava kokouksen ajan ja paikan sopiminen
  9. Kokouksen päättäminen

 

Läsnä :

1.      Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Kari Arkko avasi kokouksen kello 12.16.

2.      Esityslistan hyväksyminen

Esityslista hyväksyttiin ilman muutoksia.

3.      Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen

Edellisen kokouksen (24.3.2004) sihteeri Lassi Paavolainen kävi edellisen kokouksen pöytäkirjan läpi. Projektiryhmä oli muokannut sovellussuunnitelman rakennetta, lisännyt sisältöä, miettinyt eri käyttäjäryhmien tunnistusta ja HTML-sivujen ulkoasun luomisessa käytettävää tekniikkaa.

 

Päätökset:

-         Pöytäkirja hyväksyttiin ilman muutoksia.

 

4.      Ajankäyttöraporttien esittely

Projektiryhmä esitteli ajankäyttöraporttinsa. Lassi Paavolainen oli kirjoittanut sovellussuunnitelmaa ja edellisen kokouksen pöytäkirjan. Kari Arkko ja Hanna Alm olivat kirjoittaneet pääasiallisesti sovellussuunnitelmaa. Pentti Nakari oli jatkanut parserin toteutusta ja testausta ja perehtynyt tyyleihin. Markus Inkeroinen, Kirsi Majava ja Tero Toivonen olivat tutustuneet dokumentteihin.

5.      Sovellussuunnitelman läpikäynti

Kari Arkko kävi läpi sovellussuunnitelmaa lukuun 7 asti. Lassi Paavolainen kävi läpi luvun 7 ja siihen liittyvän liitteen. Kari kävi läpi loput sovellussuunnitelmasta.

 

Kirsi Majava kysyi luvun 4.1.2 kohdasta 7 Belongs to - Ryhmään. Sovellussuunnitelman mukaan käyttäjä voi kuulua yhteen käyttäjäryhmään, entä jos käyttäjä on sekä järjestelijä, arvostelija että kirjoittaja? Entä tilanne, jossa artikkelin syöttäjä ei ole kukaan kirjoittajista vaan esim. sihteeri? Käydyssä keskustelussa todettiin, että järjestelijällä voi olla kaikki tarvittavat oikeudet niin arvioijana kuin kirjoittajanakin toimimiseen, ylläpitäjällä samoin. Jos artikkelin syöttäjä on eri kuin kukaan kirjoittajista, voisi käyttäjä kuulua erilliseen yhteyshenkilö-käyttäjäryhmään, jonka tietoja ei käytetä konferenssijulkaisussa missään yhteydessä.

 

Kirsi Majava kysyi myös, voiko yhdeksi käyttäjäryhmäksi saada muut käyttäjät -ryhmän. Tähän ryhmään kuuluisivat ne artikkelien kirjoittajat, jotka eivät järjestelmää käytä ikinä, mutta tiedot tarvitaan artikkeleiden selaukseen kirjoittajien nimen mukaan. Tällaisen ryhmän luomista pidettiin mahdollisena.

 

Luvussa 6.1 Kirsi Majava kysyi käyttäjän kirjautumisesta käyttöliittymän etusivulle. Käydyssä keskustelussa todettiin olevan järkevää, että käyttäjälle lähetetään tunnus ja salasana sähköpostitse, jonka jälkeen käyttäjä voi lisätä tiivistelmän. Näin varmistetaan sähköpostiosoitteen toimivuus ja ettei turhia tiivistelmiä päästä syöttämään järjestelmään.

 

Luvussa 6.2.1 Kirsi Majava huomautti aihealueiden järjestämisen aakkosjärjestyksen mukaan olevan epäkäytännöllistä. Aihealueet, samoin sessiotyypit, tulisi järjestää kiinteän järjestysnumeron mukaan.

 

Luvussa 6.2.2 Kirsi Majava pyysi tarkennusta session lisäykseen. Sessio tulisi voida lisätä ilman paikka- ja aikatietoa.

 

Luvuissa 6.2.3 ja 6.2.7 Kirsi Majava huomautti, että kyseiset kohdat on vaatimusmäärittelyssä jätetty jatkokehitykselle. Hakemistorakenteessa on ECCOMAS –konferenssin yhteydessä jo valmiiksi tieto artikkelin kuulumisesta tiettyyn sessioon, sessiotyyppiin ja aihealueeseen. Projektiryhmä oli kuitenkin pitänyt mahdollisuutta liittää artikkeleita sessioihin tärkeänä mahdollisen aikataulun luomisen kannalta. Lukuun liittyvästä kuvasta Kirsi Majava totesi mahdollisesti alasvetovalikoiden toimivan paremmin kuin radionappuloiden. Tero Toivonen huomautti myös artikkeleiden siirtämisen olevan hyödyllinen ominaisuus jos ryhmän aika tämän toteuttamiseen riittää. Artikkeleiden siirtäminen sessiotyypistä tai aihealueesta toiseen vaatii nyt käsin tehtävää muokkausta hakemistorakenteessa.

 

Luvussa 6.2.5 Pentti esitteli mahdollisia keinoja muokata CSS -tyylitiedostoja. Käyttöliittymän kautta olisi saatavilla muutamia CSS -tiedostoja, joita pystyisi helposti muokkaamaan mieleisekseen käyttöliittymässä. Käyttöliittymään tulisi Help -kohta, jolla pienestä tyylitiedostojen muokkauksesta selviää.  

 

Luvussa 6.2.6 Tero Toivonen kysyi levyjen koon laskemisesta, miten tapahtuu? Kari Arkko vastasi laskemisen tapahtuvan levylle jaettujen artikkeleiden koon yhteen laskemisella, mahdollisesti tulos talletetaan muistiin ja päivitetään vain kun levyjakoa päivitetään.

 

Luvussa 8.1 Markus Inkeroinen pyysi lisäämään esimerkki kommentointiin kommentit myös englanniksi.

 

Tero Toivonen kysyi liitteestä 1 luoko generate.pl selaukseen liittyvät linkit proceedings:in pääsivulle. Lassi Paavolainen totesi proceed.pl:n tekevän tämän.

 

Lassi Paavolainen kysyi aikatauluun liittyen, pysyykö konferenssin sessiot ajallisesti aikataulujaon ’laatikoiden’ sisällä. Kirsi Majava vastasi ainakin ECCOMAS –konferenssin yhteydessä pysyvän.

 

Hanna Alm kysyi käyttöliittymän ja konferenssijulkaisun kielitarkistuksista. Kirsi Majava vastasi hänen ja Tuomo Rossin tarkistavan käyttöliittymässä ja julkaisussa käytetyn englanninkielen oikeinkirjoituksen.

 

Jaana Rannanpää kysyi keneltä hän saa tekniikkaan liittyviä neuvoja siinä vaiheessa kun alkaa tekemään CSS –tyylitiedostoja. Kari Arkko vastasi ryhmän neuvovan asiassa ja Pentti Nakarin varsinkin olevan perehtynyt asiaan.

 

Päätökset:

-         Käyttäjäryhmien oikeuksia tarkennetaan.

-         Lisätään erillinen yhteyshenkilö –käyttäjäryhmä.

-         Lisätään erillinen muut käyttäjät –käyttäjäryhmä.

-         Käyttäjälle lähetetään tunnus ja salasana sähköpostitse, jonka jälkeen käyttäjä voi lisätä tietoja.

-         Aihealueet ja sessiotyypit järjestetään kiinteän järjestysnumeron mukaan Topic- ja Sessiontype-etusivuilla.

-         Sessio tulisi voida lisätä ilman paikka- ja aikatietoa.

-         Artikkeleiden liittäminen  sessioihin –sivulla radionappuloiden tilalle muutetaan alasvetovalikot. Sivu toteutetaan jos aikaa jää.

-         Artikkeleiden siirto –sivu toteutetaan jos aika riittää.

-         Pentti Nakarin esittelemistä CSS-tyylitiedostoeditoreista, toteutukseen jää helppokäyttöisempi.

-         Luvussa 8.1 esimerkki kommentointiin lisätään kommentit myös englanniksi.

-         Kirsi Majava ja Tuomo Rossi tarkastavat projektin tuottaman käyttöliittymän ja konferenssijulkaisun oikeinkirjoituksen.

6.      Muut esille tulevat asiat

Tero Toivonen huomautti projektiryhmälle CVS –versionhallinnan käytöstä. Projektiryhmällä on jo jonkin verran koodia, joten olisi syytä alkaa käyttämään versionhallintaa. Tämä helpottaisi Teron työtä, projektin aikaansaannos olisi helpommin löydettävissä.

 

Päätökset:

-         Projektiryhmä siirtyy käyttämään CVS -versionhallintaa.

7.      Osallistujien seuraavat tehtävät

Projektiryhmä:

-         Sovellussuunnitelman jatkaminen.

-         CVS -versionhallinta käyttöön.

-         Testaussuunnitelman aloittaminen.

-         Toteutuksen jatkaminen.

 

Visuaalinen konsultti:

-         Tehdä muutamia hahmotelmia ulkoasuista.

-         Hankkia kuvia Paviljongista.

-         Valita käytettävät kuvat Konferenssin järjestelytoimikunnan kanssa.

8.      Seuraavan kokouksen ajan ja paikan sopiminen

Seuraava kokous päätettiin pitää aikaisempien suunnitelmien mukaisesti keskiviikkona 7.4.2004 kello 12.15 projektitilojen kokoustilassa AgC223.1.

 

Käydyn keskustelun perusteella pääsiäisen jälkeisellä viikolla 14.4.2004 ei pidettäisi kokousta. Asia päätetään seuraavassa kokouksessa (7.4.2004).

9.      Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja Kari Arkko päätti kokouksen kello 13.19.