Coma-projekti 12/2004

Pöytäkirja 28.4.2004

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Coma - sovellusprojektin viikkopalaveri


Aika: Keskiviikko 28.4 klo 12.20–13:00

Paikka: Projektitilan kokoustila Ag C223.1


Esityslista


  1. Kokouksen avaus

  2. Esityslistan hyväksyminen

  3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen

  4. Ajankäyttöraporttien esittely

  5. Testaussuunnitelman läpikäynti

  6. Muut esille tulevat asiat

  7. Osallistujien seuraavat tehtävät

  8. Sovitaan seuraavan palaverin aika ja paikka

  9. Kokouksen päättäminen


Läsnä :

  1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Pentti Nakari avasi kokouksen kello 12.20.

  1. Esityslistan hyväksyminen

Esityslista hyväksyttiin ilman muutoksia.

  1. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen

Edellisen kokouksen (21.4.2004) sihteeri Kari Arkko kävi pöytäkirjan läpi. Sovellussuunnitelmaan oli tehty tarvittavat muutokset. Testaussuunnitelman kirjoittamista oli jatkettu ja kokouksessa esille tulleet puutteet lisätty. Sovelluksien toteuttamista oli jatkettu. Opponointiin ei oltu vielä valmistauduttu.



Päätökset:

  1. Ajankäyttöraporttien esittely

Projektiryhmä esitteli ajankäyttöraportit. Lassi Paavolainen oli ohjelmoinut generoivaa sovellusta ja kirjoittanut hieman testaussuunnitelmaa. Kari Arkko oli ohjelmoinut käyttöliittymää ja kirjoittanut testaussuunnitelmaa. Hanna Alm oli tehnyt sovellussuunnitelmaan vaadittavat korjaukset, kirjoittanut testaussuunnitelmaa ja aloittanut ohjelmoimaan yhtä käyttöliittymän osaa. Pentti Nakari oli viimeistellyt parseria. Projektiryhmä oli myös pitänyt palaverin Jaana Rannanpään kanssa. Jaana Rannanpää oli ilmoittanut projektiryhmälle tuovansa ulkoasusuunnitelmat viimeistään vappuaattona projektihuoneeseen.


Markus Inkeroinen kysyi tuleeko projekti valmiiksi viimeksi arvioidussa 300 tunnissa. Kari Arkko uskoi, että tähän päästään, jollei ohjelmoidessa tule mitään suurempia ongelmia. Kirsi Majava kysyi, koska testattava versio proceedingsista olisi valmis. Kari Arkko totesi, että testidataa on vielä aika vähän. Lassi Paavolainen sanoi, että testattava versio saadaan pian kun generoiva sovellus valmistuu, mutta toistaiseksi testattava data on ollut puutteellista.

  1. Testaussuunnitelman läpikäynti

Kari Arkko kävi testaussuunnitelman läpi. Suunnitelmaan oli lisätty laitteistokuvaukset. Kari Arkko kysyi Tero Toivoselta, ovatko kuvaukset riittävän tarkkoja. Tero Toivonen vastasi, että ovat, sillä palvelimen ja Perlin versiotkin on muistettu mainita. Kari Arkko kertoi, että main.cgi-kohdasta on poistettu taulukko, sillä kyseinen skripti kuuluu integrointitestaukseen. Seuraavaksi Lassi Paavolainen kertoi, että generoivan sovelluksen skripteihin ei ole muutettu muuta kuin, että skriptit palauttavat tiedon onnistumisestaan HTML-koodin sijaan.


Kari Arkko kysyi tarvitaanko skriptin käänteistä toimintaa todellakin, sillä tämän tekeminen olisi kaksi kertaa niin työlästä kuin tähän mennessä tehdyn parserin tekeminen. Kirsi Majava totesi, että tätä tulisi kysyä ylläpidolta. Tero Toivonen epäili, että ylläpidon vaatimus parserin käänteisestä toiminnasta johtui siitä, että mikäli projekti epäonnistuisi, niin alkuperäiseen tilanteeseen voisi päästä takaisin. Kirsi Majava epäili, ettei käänteinen toiminta ole tärkeää, sillä tämän kesäisessä konferenssissa data on jo hakemistorakenteessa.


Markus Inkeroinen sanoi, että järjestelmätestauksessa pitäisi käydä sovelluksen käyttötapaukset läpi. Lisäksi testaussuunnitelmaan pitäisi lisätä testauksen virhe ja raportointikäytäntö. Raportissa tulisi kertoa testaaja, päiväys, laitteisto, mitä on testattu ja onnistuiko testi. Mikäli testi ei onnistunut, pitäisi lisäksi mainita mitä tehtiin kun testi epäonnistui. Lopuksi pitäisi vielä olla tieto siitä onko virhe korjattu. Markus Inkeroinen sanoi, että nämä sivut voisi laittaa suoraan testiraportin liitteeksi. Tero Toivonen kertoi, että 100 tuntia on erittäin pieni budjetti testaukselle ja tämän takia testausraportissa tulisi kertoa mitä on ehditty testata ja mitä ei.

Päätökset:

  1. Muut esille tulevat asiat

Markus Inkeroinen kertoi, että kannattaa testata ne käyttötapaukset mitä opponoinnissa ja loppuesittelyssä aiotaan näyttää.


Markus Inkeroinen kysyi, missä vaiheessa sovellus on tällä hetkellä. Kari Arkko esitteli käyttöliittymää. Ainut ongelma on tullut esille, kun yritetään siirtää sessiotyyppiä, jossa on paljon artikkeleita, toiselle levylle. Kari Arkko näytti, että aihealueiden ja sessiotyyppien hallinta oli valmis. Lisäksi levyjaon tekeminen onnistuu sekä aikataulun luominen, jossa on vielä hieman puutteita. Pentti Nakari oli aloittanut ulkoasun syötön toteuttamisen ja Hanna Alm artikkelin siirron toiseen aihealueeseen tai sessiotyyppiin. Sessioiden luonti ja artikkeleiden siirto sessioon olivat vielä kesken.


Pentti Nakari kertoi, että parseri on lähes valmis. Lassi Paavolainen kertoi, että generoivan sovelluksen skripteistä 5/8 on jo valmiina, eikä loppujen tekeminen vie kovin kauaa aikaa. Pentti Nakari kysyi hakemistorakenteessa olevista minisymposiumien chairmaneista. Kirsi Majava totesi, että minisymposiumeilla on vain yksi chairman ja useita organizereita.


Kirsi Majava kertoi ryhmälle mahdollisuudesta hakea avustajaksi ECCOMAS2004-konferenssiin. Palkaksi on luvattu t-paita sekä opintoviikkoja. Kirsi Majava kertoi, että projektin jatkamiseen kesätöinä olisi kaksi vapaata paikkaa. Harjoittelu kestäisi kaksi kuukautta ja halukkaiden tulisi tehdä vapaamuotoinen hakemus Tuomo Rossille. Markus Inkeroinen korosti, että projekti pitää olla valmis ennen kuin on mahdollista siirtyä palkalliseen työhön.

  1. Osallistujien seuraavat tehtävät

Projektiryhmä:


Markus Inkeroinen ilmoitti, että Tero Toivosen tulee hyväksyä projektiryhmän tekemät koodit.

  1. Sovitaan seuraavan palaverin aika ja paikka

Seuraava kokous päätettiin pitää aikaisempien suunnitelmien mukaisesti keskiviikkona 5.5.2004 kello 12.15 projektitilojen kokoustilassa AgC223.1.

  1. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja Pentti Nakari päätti kokouksen kello 13.00.

____________________________________________________________2

Jyväskylän yliopisto

Tietotekniikan laitos