Aika: keskiviikko 7.3.2007 klo. 10:02 - 12:34.
Paikka: Sovellusprojektien kokoustila AgC223.1
Laatimisaika: sunnuntai 11.3.2007 klo 22:00
Läsnä:
Projektipäällikkö Anssi Pannula esitteli projektin nykytilaa ja kertoi, että aikaa on kulunut mm. vaatimusmäärittelyn täydentämiseen, projektisuunnitelman viimeistelyyn ja 1. inkrementin sovellussuunnitelman laatimiseen.
Seuraavaan palaveriin mennessä tarkoituksena on viimeistellä projektisuunnitelmaa ja vaatimusmäärittelyä sekä jatkaa ensimmäiseen inkrementtiin liittyvää suunnittelua ja toteutusta.
Anssi Pannula esitteli projektisuunnitelman uusinta versiota.
Uusimmassa versiossa on otettu huomioon saatu palaute ja annetut korjausehdotukset, joiden mukaisesti mm. asennusohje on lisätty projektin tuloksiin ja lähdekoodin kommentointia koskevaa kappaletta on selvennetty. Jukka-Pekka Santanen ehdotti, että nimeämis- ja kommentointikäytännöt siirretään sovellussuunnitelmasta kokonaisuudessaan projektisuunnitelmaan. Jukka-Pekka Santanen ehdotti myös Copyright-merkintöjen lisäämistä tiedostojen alkuun sekä sanan "This" muuttamista muotoon "The". Jussi Talaskivi totesi, että UTF-8 on suositeltava merkistökoodaus lähdekooditiedostoille.
Jukka-Pekka Santanen kysyi löytyisikö sovelluksen inkrementeille kuvaavia nimiä. Tilaajan edustajille sopi myös pelkkä numerointi. Päätettiin pitäytyä vain numeroinnissa. Jukka-Pekka Santanen kysyi sovellussuunnitelman eri inkrementtien dokumentoinnista. Todettiin, että ryhmä tekee kustakin inkrementistä omat dokumenttinsa ja kokoaa lopuksi ne yhteen sovellusraportissa. Jussi Talaskivi muistutti ryhmää aktiivisesta Tracin tikettien ja virstanpylväiden käytöstä.
Keskusteltiin myös projektisuunnitelman hyväksymisen aikataulusta, ja todettiin, että mikäli suurempia muutoksia tai korjauksia ei enää tule, voidaan se ehkä hyväksyä jo seuraavassa palaverissa.
Anssi Pannula esitteli vaatimusmäärittelyn. Ilmari Repo totesi ryhmän pyytäneen ja saaneen käyttöönsä itse tehdyn CSS-tiedoston Tracin wikiin selkeyttämään dokumentin ulkoasua. Todettiin, että tulostusta varten olisi hyvä saada lisäksi erillinen CSS-tiedosto.
Antti Auer totesi, että rooli ja ryhmä -termit kaipaavat tarkennusta. Päätettiin lisätä termilistaan erikseen Korppi-roolit ja Plone-roolit.
Keskusteltiin näkymä-sanan ja näkymäkoostajan merkityksestä. Antti Auer totesi, että sovellussuunnitelmassa olevaa kuvaa tulee täsmentää lisäämällä siihen portfolio ja materiaalipankki. Lisäksi käyttäjän tilalla tulisi olla katselija tai hallinnoija. Vesa Lappalainen totesi, että kuvista olisi hyvä näkyä paremmin mitä niissä tapahtuu. Päätettiin luoda paremmat kuvat kuvaamaan sovelluksen eri tapahtumia, kuten materiaalin tuottamista ja katselua. Todettiin, että myös projektisuunnitelmassa oleva arkkitehtuurikuva vaatii tarkentamista, sillä siellä käytetään virheellisesti termiä näkymäkoostaja kuvaamaan koko sovellusta.
Keskusteltiin opiskelijan henkilökohtaisista kansioista ja siitä, tallennetaanko materiaali kurssisivuston alle luotavaan opiskelijan kansioon vai opiskelijan omaan kansioon. Vesa Lappalainen totesi, että olisi järkevää voida saada linkkiobjektit automaattiseksi, niin että esimerkiksi opiskelijan itselleen luoma "ohj2" -kansio näkyisi kyseisen kurssin opettajalle. Todettiin, että kyseiset toiminnot jäävät tuleviin versioihin.
Todettiin, että P5 -prioriteettiluokalle (muut toteuttavat) olisi hyvä keksiä parempi nimi, ja päätettiin vaihtaa se. Päätettiin myös lisätä vaatimusmäärittelyyn LDAP:iin liittyvät toiminnalliset vaatimukset. Jukka-Pekka Santanen ehdotti uuden alaluvun luomista Plonen puolella käytettävistä rooleista.
Anssi Pannula kyseli kurssien osoitteiden muodostamisesta Plonessa. Vesa Lappalainen totesi, että korpin kurssi-id on yksiselitteinen ja sopii hyvin identifioimaan kurssin. Jukka-Pekka Santanen kyseli miten id:t hoituvat muiden kuin kurssien osalta. Vesa Lappalainen totesi, että tällä hetkellä Korpin yleisillä ryhmillä ei ole vielä kaikilla id:tä, mutta ne tulevat jossain vaiheessa.
Keskusteltiin sisältöobjektien näkyvyydestä ja todettiin, että kansiot tulisi saada piilotettua mikäli ne ovat tyhjiä. Jussi Talaskivi kehotti tutustumaan Plonen Smart Folder -sisältötyyppiin. Jussi Talaskivi ehdotti myös, että ryhmä tekisi kurssikansiosta oman sisältötyyppinsä perimällä sen normaalista kansiosta ja muokkaamalla halutuksi.
Pohdittiin kurssin kansioiden näkyvyyden säätämistä ja niiden oikeuksien perimistä. Vesa Lappalainen totesi, että Korpista tuotaisiin vain kurssin rakenne ja Plone avustaisi oikeuksien muokkaamisessa, jotta rajapinta pysyisi yksinkertaisena.
Vesa Lappalainen ehdotti, että Plone pitäisi kirjaa kurssin alla olevista kansioista jotka on joskus luotu Korpista käsin. Tällöin Ploneen ei luotaisi uudestaan ylimääräisi kansioita jotka on sinne joskus jo luotu Korpin ryhmien perusteella, mikäli opettaja olisi ne Plonesta poistanut.
Keskusteltiin kurssin yleisten tietojen näyttämisest ja todettiin, että ainakin kurssin lyhyt kuvaus olisi hyvä saada näkymään kurssin Plone-sivustolla. Tämä voidaan tuoda kurssisivuston luonnin yhteydessä Korpista XML-RPC:llä.
Ari ja Tero Roponen esittelivät suunniteltua rajapintaa. Anssi Pannula huomautti, että täytyy saada selville ketkä ovat opettajia kurssilla, johon Vesa Lappalainen totesi, että opettajaryhmän id riittää. Vesa Lappalainen ehdotti käskykannan yksinkertaistamista, niin että tuotaisiin vain Korpin ryhmät ja niitä vastaavat id:t. Jussi Talaskivi totesi, että koko hierarkia tulisi sisällyttää yhteen dictionaryyn.
Jussi Talaskivi totesi, että kurssien luonnin yhteydessä kutsuttava rajapinta on Plonen Toolin rajapinta ja pohti tulisiko osan rajapinnasta olla kurssisivuston puolella. Tämä onnistuisi mikäli kurssikansio olisi oma Plonen content-type.
Pohdittiin myös kurssikansioiden yläpuolista hierarkiaa. Jussi Talaskivi totesi, että todennäköisesti vähintään tiedekuntajaottelu tulee kurssien yläpuolelle, mahdollisesti myös laitosjaottelu. Pohjahierarkian luomiseen ei otettu sen tarkemmin kantaa.
Keskusteltiin vaitiolosopimuksen sisällöstä. Sovittiin että ryhmä tekee siihen haluamansa muutokset ja asia otetaan käsittelyyn seuraavassa palaverissa.