Ylös Edellinen Seuraava Otsikkosivu

14. Projektipalaveri, pöytäkirja

Aika:

Perjantai 16.5.2003 klo 8:38-10:37

Paikka:

Jyväskylän yliopisto, AgoraC 223.1

Läsnäolijat:

Timo Ylönen - puheenjohtaja
Sampsa Lintunen - sihteeri
Tiina Pöyhönen
Teemu Vähä-Ruka

Jussi Mäkinen
Jukka-Pekka Santanen
Vesa Lappalainen
Antti Auer
Eija Ihanainen
Jari Rantamäki

Käsitellyt asiat:

  1. Palaverin avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen

  1. Ajankäyttövihkojen tarkistus

Ajankäyttövihkot tarkistettiin, eikä niihin ollut huomautettavaa. Yhteistunnit henkilöittäin olivat:

  1. Edellisen palaverin pöytäkirjan tarkistus

Kohtaan 5.2 tulee muuttaa asiasisältöä siten, että ikkunoita ei haluta vähemmän, vaan sovelluksen toimintaa halutaan muuttaa "wizardimaisemmaksi".

Päätökset: Pöytäkirja hyväksyttiin edellä mainitulla muutoksella.

  1. Edellisessä palaverissa laaditun tehtävälistan läpikäynti

Käytiin läpi edellisessä palaverissa laadittu tehtävälista. Todettiin luomistyökalun välilehtien ja valintalistojen alekkain tai vierekkäin valinnan olevan vielä toteuttamatta. Päätettiin siirtää nämä ominaisuudet kesällä toteutettaviksi ominaisuuksiksi.

Päätökset: Siirretään edellä mainitut ominaisuudet kesällä toteutettaviin ominaisuuksiin.

  1. Tilannekatsaus sovelluksen tilasta

Käytiin sovelluksen nykytila läpi. Sampsa Lintunen kertoi, että ohjelmassa toimii kyselyn luontityökalu ja vastauslomakkeen esittäminen. Vastausten kerääminen on lähestulkoon valmis. Lintunen kartoitti kuitenkin ongelmaa, joka on esteenä kehitykselle. Tekninen ongelma liittyy siihen, että ohjelma säilyttää koko kyselyrakennetta muistissa koko sen ajan, kun käyttäjällä on selain auki. Esitettiinkin kysymys, miten tulisi edetä. Mikäli tekniikka muutettaisiin, niin projektin puitteissa ei valmista tuotetta saada aikaan. Jos taas nykyisellä tekniikalla tehtäisiin sovellus loppuun, se joudutaan kuitenkin muuttamaan jossain vaiheessa. Tässä päädyttiin kompromissiratkaisuun ja sovittiin, että kyselyn luontityökalu saa pysyä nykyisellään, vastaustyökalu sen sijaan tulee muuttaa uudella tekniikalla toteutetuksi ja nopeammaksi.

Testaajien mielestä kysymysten lisääminen tulisi tapahtua yksi kerrallaan, mutta tilaajan edustaja Antti Auer sanoi, että usean kysymyksen näkeminen ja lisääminen kerrallaan on tärkeä ominaisuus. Samaa mieltä oli projektiryhmä ja luomistyökalun logiikka päätettiin pitää tältä osin ennallaan. Editointityökaluun haluttiin seuraavia muutoksia:

Dokumenttien osalta on vielä runsaasti tekemistä. Tietokannan viite-eheysmäärittely ja er-kaavio ovat myös tehtäviä asioita.

Päätökset: Ryhmä toteuttaa luomistyökalun olemassa olevalla tekniikalla ja vastaustyökalun uudella tekniikalla. Projekti pyritään saamaan valmiiksi viikon 21 aikana. Editointityökaluun tehdään edellä mainitut muutokset ja lisäykset.

  1. Projektiryhmän henkilöiden suunnitelmat lähitulevaisuudessa

Sampsa Lintunen totesi, että töiden ja Jukolajärjestelyjen vuoksi työpanos projektiin jää hyvin vähäiseksi tulevaisuudessa, ainakin koodaamisen osalta. Muut jäsenet sanoivat, että he jatkavat projektia omien mahdollisuuksiensa mukaan ennen kesätöiden alkua. Antti Auer lupasi, että rahoitus projektin jatkamiseen kesällä saadaan 1,5 henkilölle. Projektin jäsenet sopivat siten, että Timo Ylönen, Teemu Vähä-Ruka ja Tiina Pöyhönen toimivat kesällä puolipäiväisinä työntekijöinä kesäkuun alusta lähtien sovelluksen jatkokehityksen parissa. Jukka-Pekka Santanen kertoi mahdollisuuksista opintoviikkojen saamiseen projektista joko harjoittelun tai erikoistyön nimissä. Asiasta ei kuitenkaan tehty päätöstä, vaan jätettiin selvittäminen myöhemmälle.

Päätökset: Projektiryhmä jatkaa projektia kesäkuun alkuun saakka. Lintunen osallistuu työhön mahdollisuuksiensa mukaan. Tämän jälkeen Timo Ylönen, Teemu Vähä-Ruka ja Tiina Pöyhönen jatkavat projektin jatkokehitystä puolipäiväisinä työntekijöinä kesän ajan.

  1. Projektin päättämiseen liittyvät toimenpiteet ja toiminnalliset vaatimukset

Vesa Lappalainen esitti muutamia ominaisuuksia, jotka tulee toteuttaa projektin loppuun mennessä:

Lisäksi edellä mainitut tietokannan viite-eheysmäärittely ja er-kaavio tarvitsee tehdä ennen projektin päättymistä vaadittujen dokumenttien lisäksi.

Tavoitteena on, että oikeita kyselyitä pääsee tekemään ja niihin vastaamaan mahdollisimman pian. Testikoneelle tulee siirtää ajan tasalla oleva Korpin tietokanta, josta otetaan henkilötunnukset pois. Näin testikoneella pääsee testaamaan olemassa olevaa järjestelmää. Tämän tulisi olla valmista projektin päättyessä.

Päätökset: Ryhmä toteuttaa Lappalaisen esittämät vaatimukset sekä tekee tietokannan viite-eheysmäärittelyn ja er-kaavion. Ajantasainen Korppi-kanta siirretään testikoneelle edellä mainituin toimenpitein.

  1. Kesän aikana tehtävät ominaisuudet

Lappalainen vaati, että ryhmän pitää toimittaa projektiorganisaatiolle lista kesän aikana toteutettavista ominaisuuksista. Tilaajan edustajat peräsivät ryhmältä hyvää työmoraalia, jolloin lisätehtäviä pyydetään omatoimisesti, mikäli aikaa jää tähteeksi.

Vesa Lappalainen lupasi ohjata ryhmää kesän aikana ja Jukka-Pekka Santanen mahdollisuuksien mukaan. Jussi Mäkisen osuus riippuu myöhemmin ratkeavasta rahoituksesta.

Päätökset: Ryhmä toimittaa projektiorganisaatiolle listan kesällä toteutettavista ominaisuuksista.

  1. Seuraava projektipalaveri

Sovittiin seuraavan palaverin ajankohdasta. Seuraava projektipalaveri on perjantaina 23.5.2003 Agoran Ag223.1 kokoustilassa klo 8:30.

  1. Palaverin päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen.

Liite: neljännessätoista projektipalaverissa laadittu tehtävälista

Neljännessätoista palaverissa laadittu tehtävälista

Ryhmän tehtävät:


Ylös Edellinen Seuraava Otsikkosivu