Ylös Edellinen Seuraava Otsikkosivu

15. Projektipalaveri, pöytäkirja

Aika:

Perjantai 23.5.2003 klo 8.30

Paikka:

Jyväskylän yliopisto, AgoraC 223.1

Läsnäolijat:

Tiina Pöyhönen - puheenjohtaja
Teemu Vähä-Ruka - sihteeri
Timo Ylönen

Jussi Mäkinen
Jukka-Pekka Santanen
Vesa Lappalainen
Eija Ihanainen

Käsitellyt asiat:

  1. Palaverin avaus ja aikakirjojen tarkistus

Puheenjohtaja avasi palaverin. Puheenjohtajana toimi Tiina Pöyhönen ja sihteerinä Teemu Vähä-Ruka.

Tarkistettiin ja hyväksyttiin ajankäyttövihkot.

  1. Edellisen palaverin pöytäkirjan tarkistus

Edellinen pöytäkirja hyväksyttiin ilman muutoksia.

  1. Edellisessä palaverissa laaditun tehtävälistan läpikäynti

Luomistyökalun "välilehti" -ominaisuus ja valintalistojen allekkain/vierekkäin valinnan toteutus on siirretty kesän TODO-listalle.

Vastaustyökalua oli uudistettu ja hitautta oli saatu jo huomattavasti poistettua, mutta siinä riittää kuitenkin vieläkin parannettavaa.

Editointityökaluun edellisen pöytäkirjan kohdan 5 muutokset:

  1. Tilannekatsaus

Jukka-Pekka Santanen oli testannut sovellusta ja antanut siitä palautetta ryhmälle. Projektin puitteissa korjattavana ominaisuutena pidettiin luomistyökalun "deleted"-ongelmaa, josta johtuen poistetut kysymykset jäävät kyselyyn kummittelemaan. Tästä ongelmasta johtuen myös talteen jäävät otsikot päätettiin unohtaa.

Vesa Lappalainen arveli ongelman johtuvan kantayhteyksistä, koska sovelluksen sisäinen tietorakenne näyttäisi toimivan. Hän lisäsi, että myös kannasta voi fyysisesti joskus poistaa fieldejä, eikä vain asettaa deleted=true Korppi-käytännön mukaisesti. Santanen huomautti, että tässä tapauksessa pitää poistaa myös fieldiin viittaavat vastaukset. Lappalainen kertoi tämän hoituvan, kun viite-eheydet otetaan käyttöön, taulusta tulee poikkeus, joka otetaan kiinni ja käyttäjältä kysytään haluaako hän poistaa kentän, jolle on vastauksia. Poistetuille kentille täytyisi ylläpitää omaa tietorakennetta, jossa niiden id:t ovat muistissa kannasta poistamista varten. Jussi Mäkinen lupasi auttaa ryhmää tämän hoitamisessa. Tämän lisäksi Sampsa Lintuselta kysellään viite-eheydestä. Santanen ehdotti, että myös tietokantaraportti olisi Lintusen tehtävänä, koska hän on toiminut ryhmän tietokantavastaavana.

Radioryhmien toteutuksessa Santanen toivoi ominaisuutta, jossa vaihtoehdot voisi esittää allekkain, kun kysymyksiä on vain yksi. Tämän lisäksi voisi vielä valita, haluaako tekstin syöttökentän oikealle, vasemmalle, ylä- vai alapuolelle. Tämä valintamahdollisuus voisi olla myös muissa kysymystyypeissä.

Lappalainen sanoi, että Kottarainenkin pitäisi saada siihen vaiheeseen, jossa Korppi on eli, kun ehdotetaan jotain muutosta, se on niin nopeasti lisättävissä ja lähes saman tien testattavissa. Ryhmän tulisi siis saada loppuraportit valmiiksi, jotta varsinaisen sovelluksen jatkaminen pääsisi nopeampaan vauhtiin.

Kysymysten määrän lisäämisessä Lappalainen ehdotti Tommi Lahtosen idean, että kysymykset tehtäisiin yksitellen, ja nykyisen toteutuksen yhdistämistä niin, että lisättäisiin painike, josta saa lisättyä yhden uuden kysymyksen, kun edellisen on tehnyt valmiiksi. Tämän lisäksi sovellukseen voisi silti jäädä useamman kysymyksen lisääminen kerrallaan.

Ulkoasuun liittyviä ehdotuksia:

Eija Ihanainen lisäsi vielä, että vastaamispuolen tyyleihin tulee kiinnittää huomiota, sillä niillä saa helposti yhtenäisemmän ilmeen kyselylle. Lappalainen sanoi, että Korpin valikot voisi vastauspuolella jättää pois ja tulostettaisiin vaan yläreunaan vain nimi, kuka kyselyyn on vastaamassa.

Lappalainen kysyi, joko vastauspuolelle tuodaan vanhat vastaukset, jos käyttäjän id:llä on jo vastattu kyselyyn. Pöyhönen vastasi, että tämä ominaisuus ei vielä toimi. Tämä toteutetaan niin, että vastaukset ajavat oletusarvojen yli. Johonkin kysymykseen pakollisen vastaamisen vaatiminen siirrettiin kesällä toteutettaviin ominaisuuksiin.

Kyselyn siirtäminen Korpin ulkopuolelle onnistuu niin, että hyperlinkillä viitataan suoraan kyselyyn, Korpin valikoiden poistaminen onnistuisi esimerkiksi parametrilla korppi_look=true/false. Näin Korpin valikot saataisiin tarvittaessa (esim. kurssikyselyn tapauksessa) kuitenkin näkyviin.

Jussi Mäkinen ehdotti, että tässä vaiheessa sivun alusta voisi poistaa errorpage:n, jolloin nähdään tarkemmin missä mahdolliset virheet tapahtuvat.

  1. Projektin päättämiseen liittyvät toimenpiteet

Lappalainen halusi loppuraporttiin pohdintaa, siitä miten projektissa kävi niin kuin kävi, mikä oli suurin ajanviejä ja mitä mieltä oltiin toteutustavoista. Tässä vaiheessa on tärkeää kaivaa tunnelmat esiin ja sitten kesän lopuksi pohtia oliko hyötyä tehdä sovellukselle vahva pohja ja oliko se loppujen lopuksi vahva.

Tarkistettiin Santasen kirjoittaman sovellusprojektin ohjeen kohta 5.3:

Ihanainen lupasi, että avoimesta yliopistosta järjestyy ilmaiseksi esimerkiksi jonkun kielen yksi kurssi ryhmän jäsenille palkkioksi kevään aikana tehdystä työstä.

Kesän jatkokehityksestä pidetään erillinen palaveri, josta sovitaan Lappalaisen kanssa. Kesän alettua jatkokehittäjät esittelevät itsensä mit@mit.jyu.fi listalle.

Jokaisen ryhmäläisen tulee kirjoittaa Sovellusprojektien ohjeen kohdan 6.3. mukainen itsearviointi.

  1. Palaverin päättäminen

Puheenjohtaja päätti palaverin. Palaveri oli viimeinen tämän projektin aikana.

Liite: 15. projektipalaverissa laadittu tehtävälista

15. palaverissa laadittu tehtävälista

Ryhmän pitää:

Tilaajien pitää:

Jukka-Pekka Santasen pitää:


Ylös Edellinen Seuraava Otsikkosivu